Journalistiek

 

Met ruim twintig jaar professionele ervaring beheerst Jeroen Junte alle journalistieke genres: interviews, essays, columns en het traditionele nieuwsbericht maar ook puntige analyses en vlot geschreven reportages. Hij schrijft voor zowel kranten en tijdschriften als jaarboeken en bundels en is daardoor bekwaam in werken onder deadlines alsook ‘slow journalism’ dat onderzoek en geduld vereist.

Hij is vaste designredacteur bij de Volkskrant, waarvoor hij onder meer een vaste rubriek vult in het Volkskrant Magazine. Daarnaast schrijft hij een maandelijkse column in Elle Decoration en heeft hij twee vaste rubrieken in Architectuur NL. Voor De Groene Amsterdammer schrijft hij opiniërende essays die zijn gekoppeld aan zijn live-event Toekomstplanners. Ook publiceert hij regelmatig in Dude, Bright, Museumtijdschrift, Museumvisie en Eigen Huis & Interieur.

Jeroen Junte schrijft daarnaast voor internationale bladen als Works That Work en FRAME Magazine en Dwell en DAMn Magazine. Voor het eveneens internationale National Geographic schreef hij verhalen over de Amsterdamse Grachtengordel (geplaatst in zeven internationale edities, waaronder Turkije, Rusland en Italië) en Nederlandse architectuur in China. Ten slotte schrijft hij reisverhalen voor onder meer KLM Flying Dutchmen en National Geographic Traveler.