Events

 

Jeroen Junte organiseert vijf doorlopende events, zowel op eigen initiatief als in opdracht. Deze events heeft hij niet alleen zelfstandig bedacht en ontwikkeld, hij kiest ook de thema’s, selecteert de sprekers en verzorgt de presentatie.

Design Matters

Design Matters is al vier jaar onafgebroken het toonaangevende live magazine over design in de breedste zin van het woord: van social design tot architectuur en van mode tot interieur. Vaste onderdelen zijn presentaties, interviews, debat, performances, visuele en gesproken columns en productpresentaties. Iedere kwartaal staat een ander thema centraal. Voorgaande negentien edities gingen over: Open Design (o.a. Bas van Abel en Joris Laarman), Natuurkrachten (o.a.Mels Crouwel en Jólan van der Wiel), Serendipiteit (o.a. Lex Pott en Rop van Mierlo), De Revival van Ambacht (o.a. Renny Ramakers en Pieke Bergmans), Art Design (o.a. Annemartine van Kesteren en Ralph Nauta/Studio Drift)

Future Series

In samenwerking met de Volkskrant en de Dutch Design Week is Jeroen Junte samensteller en presentator van Future Series, een halfjaarlijks programma dat inzoomt op de wereld van morgen die vandaag al in de maak is. Elke editie staan één hoofdgast en één thema centraal.

#4 Design & Evolution – Koert van Mensvoort

#5 What If… – Jurgen Bey

#6 Design & Food – Marije Vogelzang

#7 Design & Material – Christien Meindertsma

Toekomstplanners

Toekomstplanners is een halfjaarlijks programma dat Jeroen Junte organiseert (in samenwerking met de Groene Amsterdammer). Het zoomt op creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken van vandaag en morgen. Aan bod komen urgente onderwerpen als vluchtelingen en duurzaamheid maar ook toekomstige trends als robotisering van de zorg of ‘big data’. Professionals uit alle creatieve disciplines werken mee – design, architectuur, wetenschap, games en wellicht zelfs beeldende kunst. Elke editie wordt voorafgegaan door een essay over het thema in de Groene Amsterdammer, geschreven door Jeroen Junte.

#1 De Toekomst van de vluchteling – met o.a. Rijksbouwmeester Floris Alkemade en Pim van der Mijl

#2 Design Fiction: feiten of fabels? – met o.a. Thomas Thwaites en Floris Kaayk

Design Post Talks

Design Post Amsterdam is een bedrijfsverzamelgebouw en gezamenlijke showroom van de Nederlandse designlabels Arco, Montis, Danskina, Palau en Eikelenboom en het Italiaanse merk Arper en Kvadrat uit Denemarken. Jeroen Junte organiseert en presenteert zes keer per jaar een Talkshow over aansprekend onderwerp in design en (interieur)architectuur. Voorgaande thema’s waren ondermeer: Innovatieve Hotelconcepten, De Flexwerkplek, Kunst en Design, De rol van de Media en Fast Forward.

90 Minutes of Frame

In samenwerking met het international designmagazine FRAME organiseert Jeroen Junte de tweemaandelijkse serie live-events 90 Minutes Of Frame. Elke editie heef een nauw omschreven thema, dat wordt ingevuld door diverse internationale sprekers. Te gast waren onder meer: Alice Rawsthorn, Sissel Tolaas, Bompass & Parr, Krijn de Kooning, Florian Richter e.a.

ON HOLD